کاهش سرانه مصرف نان در کشور! پژوهشگران با انجام یک مطالعه روند تغییرات میزان یارانه پرداختی به نان و همچنین میزان مصرف نان در ایران در سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۰ را مورد بررسی قرار دادند و عنوان کردند علیرغم روند افزایشی پرداخت یارانه به آرد و گندم، سرانه مصرف نان در کشور کاهش داشته است.
به گزارش اکوپرشین به نقل از ایسنا: هر سال برای تامین امنیت غذایی مردم ایران، مبالغ زیادی برای تامین یارانه مصرفی نان در بودجه دولت اختصاص داده میشود.
یارانه نان که به نوعی پرداخت انتقالی از طرف دولت به مصرفکنندگان است، در تعدیل شکاف درآمدی گروههای کمدرآمد و پردرآمد، نقش موثری ایفا میکند.
گندم اصلیترین ماده غذایی خانوارهای ایرانی است و از دیدگاه تولیدکنندگان، مصرفکنندگان و دولت، گندم پر اهمیتترین محصول کشاورزی در ایران است.
بنابراین بررسی سیاستهای حمایتی دولت از تولید گندم و به دنبال آن تولید نان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در طول سالهای گذشته، بالاترین میزان یارانه در کشور، به نان اختصاص پیدا کرده است. افزایش قیمت خرید تضمینی و رشد هزینههای تبعی خرید و تبدیل گندم و آرد و همچنین افزایش جمعیت سال به سال، میزان یارانه مورد نیاز به این محصول را افزایش داده است.
با توجه به توزیع نامناسب یارانه و منافع حاصل از آن در مناطق و گروههای مختلف درآمدی، کیفیت نامرغوب آرد، ضایعات دور ریز نان، کاهش سرانه مصرف نان و نبود مطالعات جامع، پژوهشگران کشور با انجام یک مطالعه روند تغییرات میزان یارانه پرداختی به نان و همچنین میزان مصرف نان در ایران را مورد بررسی قرار دادند.