×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
بالاخره نوبت به ایستگاه ماهی و ماهیگیری رسید

بالاخره نوبت به ایستگاه ماهی و ماهیگیری رسید، در آستانه ۲۱ نوامبر ۲۰۲۱ مطابق با روز یکشنبه۳۰ آبان ۱۴۰۰ روز جهانی ماهیگیری(WFD) به پیشنهاد سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد(FAO) و پیگیری این سازمان سال ۲۰۲۲ میلادی به نام ماهیگیری و پرورش ماهی خُرد ازسوی نهاد مسوول ملل متحد تصویب و اعلام شده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری اکوپرشین: علیرضا کیهان‌پور: پس از سال‌ها نامگذاری این روند پروسه‌ای در مورد خاک، جنگل، توسعه پایدار، نقش زنان در کشاورزی، آب برای زندگی، آلودگی هوا، محیط زیست و…نوبت به ماهیگیری و ماهی رسید که شاید در آذرماه یک ایستگاه پایانی و منتهی به روزهای آخر سال ۲۰۲۱ را در این راستا شاهد باشیم که خودمان هم نمی دانیم کجای کار هستیم و با امگا پروژه‌های صید و پرورش ماهی به کدامین مقصد با روش شاید شتابان خواهیم رسید؟

علیرضا کیهان‌پور: روزنامه‌نگار
علیرضا کیهان پور،‌ روزنامه نگار

در سال ۲۰۱۸ کل تولید ماهی و آبزیان به میزان ۲۱۲ میلیون تن رسید که بر مبنای گزارش نهایی سازمان فائو(FAO) سهم پرورش ماهی ۵۴ درصد و سهم صید وصیادی ۴۶ درصد بوده است که چشم انداز تقریبا مثبتی از تحقق اهداف کمی وکیفی ماهیگیری مسوولانه در جهان و کشورهای در حال فعالیت‌های صید وپرورش آبزیان وبه ویژه ماهی می‌باشد که در سال‌های آینده مورد راستی آزمایی قرار خواهد گرفت.

ماهیگیری با قلاب در بندر انزلی+اکوپرشین
ماهیگیری با قلاب در بندر انزلی

سهم مردم از مصرف آبزیان در جهان به نسبت سایر پروتئین‌های حیوانی و گیاهی ۳۰ درصد بوده که از متوسط سرانه جهانی مصرف ماهی یعنی ۲۰/۳ کیلوگرم حدود ۱۰ کیلوگرم سرانه متوسط ماهی را به خود اختصاص داده است.

شکار اردک‌ماهی یا (شوک) با قلاب+اکوپرشین
شکار اردک‌ماهی یا (شوک) با قلاب

در رابطه با روز جهانی ماهیگیری که مطابق ۲۱ نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی است وبا توجه به الزامات ماهیگیری مسوولانه و همچنین نامگذاری سال ۲۰۲۲ با عنوان ماهیگیری وپرورش ماهی خُرد از سوی سازمان ملل متحد باید منتظر تحولات ارزنده‌ای در این راستا در محورهای ذیل بود:

اخلاق در ماهیگیری

نقش زنان در پرورش ماهی خُرد

کار بست اهداف کمی و کیفی توسعه پایدار ماهیگیری

پرورش ماهی در لکه‌های توسعه‌ای مناطق روستایی

مولفه‌های بازار و صنایع پشتیبان قبل وبعد از فعالیت تولید وصید ماهی، حمل ونقل و راه‌های ارتباطی بهینه برای توزیع ماهی

عمل آوری، فرآوری، بسته بندی بهداشتی ماهی با کد رهگیری از مزرعه و بنادر واسکله‌ها تا سفره و مصرف نهایی و ارتقای متوسط سرانه مصرف ماهی

اشتغال و درآمد زایی بیشتر فعالیت‌های صید و پرورش ماهی در مناطق کم برخوردار

استفاده از فناوری‌های روزآمد و آموزش و ترویج فعالیت‌های ماهیگیری

برگزاری وبینارهای تخصصی مرتبط و راهگشایی در بهره‌وری بیشتر از ظرفیت‌های ناشناخته به ویژه منابع آبی خُرد

افزایش حجم انتشار پوسترها، کتاب، تراکت و کاتالوگ، برگزاری دوره‌های آموزشی وترویجی، گردهمایی‌های از راه دور منطقه‌ای با اهداف مشترک با سیاست‌های جهانی فائو و بهترین فرصت برای شناساندن ماهی، ماهیگیری و سایر آبزیان ۲۰۲۲ میلادی در سراسر جهان می‌باشد که امید می‌رود از این فرصت طلایی بیشترین بهره برداری برای پیشبرد اهداف این صنعت و پوشش خسارات ناشی از اپیدمی کرونا،سیل، خشکسالی، حوادث غیر مترقبه و رفع کمبود‌های احتمالی مسیر رشد و توسعه پرورش ماهی خُرد و ماهیگیری مسؤلانه از قبیل تخصیص اعتبارات کم بهره و حمایت‌های بانکی، بیمه‌ای، خرید تضمینی، صادرات و… از طریق مدیریت تخصصی و خلاقانه و برنامه ریزی استراتژیک جامع نگر را در سراسر جهان شاهد باشیم.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false