×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
اولین آزمون جدی استادهاشمی در هیات عامل

اولین آزمون جدی استادهاشمی در هیات عامل، آزمون استاد هاشمی در بیمه سینا با چه نتیجه‌ای به پایان می‌رسد؟ وقتی انتخابات اعضای هیات مدیره بیمه سینا در ابتدای سال جاری برگزار شد و فرد گمنامی مانند علی استاد هاشمی به عضویت هیات مدیره این شرکت بیمه‌ای درآمد، اهالی صنعت بیمه تصور هم نمی‌کردند که او روزی معاون نظارت بیمه مرکزی شود.

به گزارش پایگاه خبری اکوپرشین به نقل از رازپول: گروه سایبان: اما به هرحال عمر عضویت او در این شرکت بیمه‌ای طولانی نبود و او یک راست از اولین تجربه مدیریت خود در صنعت بیمه یعنی عضویت در هیات مدیره بیمه سینا به هیات عامل نهاد ناظر عزیمت کرد.

اما حالا اتفاقات پیرامونی خواستگاه اولیه او در صنعت بیمه بعنی بیمه سینا این پرسش را ایجاد کرده که نتیجه آزمون استاد هاشمی در نظارت بر عملکرد شرکتی که بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته دارد چیست؟

بیمه سینا که این روزها مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت است، نه تنها رسما اعلام کرده که بالغ بر ۷۰۵ میلیارد تومان زیان انباشته دارد که مرزهای ماده ۱۴۱ قانون تجارت را  با سرمایه‌ای ۵۸۷ میلیارد تومانی درنوردیده بلکه مدیرعامل این شرکت در پاسخ به نهاد ناظر بورسی در خصوص کاهش ۱۰۰ درصدی تغییرات سایر ذخایر فنی اذعان کرده که با عنایت به بند ۵ گزارش بررسی اجمالی حسابرس مستقل و به دلیل مغایرت آئین نامه شماره ۵۸ با استاندارد حسابداری ۲۸ ، و مذاکرات صورت گرفته با بیمه مرکزی به منظور برگشت ذخایر مربوطه با توجه به تبصره ۲ماده ۱۴ آیین نامه شماره ۵۸ بیمه مرکزی صورت پذیرفته است.

بدیهی است با توجه به اینکه صورت های مالی سالانه توسط نهاد ناظر مورد بررسی قرار می گیرد در صورت عدم موافقت نهاد ناظر با آزادسازی ذخیره مذکور، در تعدیل صورت های مالی سالانه اعمال می گردد.

این در حالی است که تبصره ۲ ماده ۱۴ آئین نامه ۵۸ صراحتا اعلام کرده که  در صورتی که بر اثر وقوع حوادث طبیعی و فاجعه‌آمیز، ضریب خسارت در هر یک از رشته‌های بیمه غیرزندگی از ۸۵ درصد تجاوز نماید، مؤسسه بیمه مجاز است مازاد خسارات ایجاد شده ناشی از وقوع حوادث مذکور را از محل ذخایر فنی تکمیلی و خطرات طبیعی جبران نماید.

استفاده از این ذخیره در سایر موارد منوط به پیشنهاد مؤسسه بیمه و تصویب شورای‌عالی بیمه خواهد بود.

به عبارت دیگر بدون مجوز شورای عالی بیمه معلوم نیست که بیمه سینا در مذاکره با چه بخشی در بیمه مرکزی اقدام به آزادسازی ذخایر کرده است، موضوعی که معلوم نیست ناظر بیمه‌ای بر چه اساسی با آن موافقت به عمل آورده است؟

لازم به ذکر است که آزادسازی ذخایر در زمان معاونت نظارت علی استاد هاشمی عضو پیشین هیات مدیره بیمه سینا صورت پذیرفته است.

البته در صورت بازگشت این ذخایر تعدیل صورت های مالی بیمه سینا و افزایش زیان انباشته آن نیز قابل تامل است.

از سوی دیگر بیمه سینا در حالی مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت است که علی رغم گذشت چندین ماه از اعلام صورت های مالی با زیان انباشته قابل تامل وضعیت ترمیم سرمایه خود را برای خروج از این وضعیت اطلاع رسانی نکرده.

در سایه چنین وضعیتی از ۱۳ آذر ماه سال جاری همزمان با روز بیمه، قیمت هر سهم این شرکت از ۱۴۹۸ ریال به ۲۱۷۲ریال در سوم بهمن ماه رسیده است و سرمایه گذاران این سهم بالغ بر ۴۵ درصد رشد را شاهد بودند.

اما سوال این است که در کمتر از ۲ ماه اخیر چه اتفاقی در بیمه سینا روی داده که سهام این شرکت با چنین رشدی مواجه باشد؟

هرچند که مراقبت از وضعیت سهام و رشد آن در حیطه اختیارات بیمه مرکزی نیست اما مطالبه برنامه خروج از ماده ۱۴۱ و دلیل آزادسازی ذخایر بدون مجوز شورای عالی بیمه قطعا از وظایف استاد هاشمی است که انتظار می رود بدون توجه به تعاملات پشین و به عنوان یک ناظر بی طرف به آن رسیدگی کند.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false